tag:blogger.com,1999:blog-53185611254720367522024-02-08T19:40:59.214+02:00Μαρία..is cooking ! ! !Γειά σας...!!!!! Η αγάπη μου για τη μαγειρική ξεκίνησε εδώ και πολλά χρόνια. Στα 17 αγόρασα το πρώτο περιοδικό μαγειρικής και έκτοτε έχω μαζέψει άπειρους τόμους περιοδικών και βιβλίων μαγειρικής. Έχω όμως ένα παράπονο, δεν ''βγαίνουν'' όλες οι συνταγές και έιμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι θα συμφωνήσετε με αυτό. Γι΄αυτό σκέφτηκα να δημιουργήσω αυτό το μπλόγκ, μόνο με τις πραγματικά πετυχημένες συνταγές που δοκίμασα...Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/14459732989880128147noreply@blogger.comBlogger1125tag:blogger.com,1999:blog-5318561125472036752.post-87082054369991805922013-05-13T19:32:00.003+03:002013-05-13T19:32:58.284+03:00Κινέζικο με κοτόπουλο και λαχανικά<div dir="ltr" style="text-align: left;" trbidi="on">
ΥΛΙΚΑ : (για 4 άτομα)<br />
<br />
1 συσκευασία φιλέτο κοτόπουλο<br />
1 1/2 φλυτζάνι ρύζι Basmati<br />
3 μεγάλα καρότα<br />
4 διάφορες πιπεριές (κόκκινη, πράσινη, πορτοκαλί, κίτρινη)<br />
1/2 φλυτζάνι καλαμπόκι<br />
3 αυγά<br />
Κάρυ<br />
Κόλιανδρο σε σκόνη <br />
Σκόρδο σε σκόνη<br />
Σόγια σως (1 σφηνάκι)<br />
Αλάτι- πιπέρι <br />
1 Φλυτζάνι του καφέ σησαμέλαιο<br />
1 Βάζακι γλυκόξινη σάλτσα με ανανά (Uncle ben's)<br />
<br />
<br />
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: <br />
<br />
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα κομμάτια κοτόπουλο να βράσουν.<br />
Σε ένα μικρό τηγανάκι σπάμε τα αυγά και τα τηγανίζουμε ανακατεύοντας συνέχεια, να σπάσουν σε πολύ μικρα κομματάκια και τα βαζουμε σε μια άκρη.<br />
Βράζουμε και το ρύζι μας να είναι έτοιμο.<br />
Κόβουμε τις πιπεριές σε τετραγωνάκια και σε φετούλες τα καρότα.<br />
<br />
<br />
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:<br />
Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι, ή γουόκ αν έχουμε το σησαμέλαιο και σωτάρουμε τα καρότα και τις πιπεριές .Προσθέτουμε το κοτόπουλο αφου το έχουμε κόψει σε μπουκίτσες .Πασπαλίζουμε με το σκόρδο-σκόνη , λίγο κάρυ (ανάλογα τα γούστα μας), λίγο κόλιανδρο , τη σόγια και αλατο-πιπερώνουμε.Με προσοχή το αλάτι γιατί η σόγια είναι αρκετά αλμυρή!!! Συνεχίζουμε προσθέτοντας<br />
τα αυγά, το καλαμπόκι και το ρύζι. Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω την γλυκόξινη σάλτσα, του πάει πολύ!!!! <br />
<br />
<br />
Καλή σας όρεξη!!!!!!!!!!!<br />
<br />
<br />
<br />
<br />
<br /></div>
Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/14459732989880128147noreply@blogger.com0